Modernizarea Parcului Libertății

și amenajări în Lunca Crișului

Proiect cu proiect Construim România!

Specialiștii noștri sunt implicați în prezent în 4 proiecte de revitalizare și reactivare a parcurilor din Municipiul Oradea, implementarea cărora va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor.

În cadrul proiectului de modernizare a Parcului Libertății și amenajărilor din Lunca Crișului, prin intervenții minim invazive, specialiștii TBL Grup au proiectat lucrări de intervenție pentru ameliorarea disfuncționalităților prin stabilirea unor zone care să satisfacă toate necesitățile unui astfel de spațiu.

 

 

 

Zona de acces

Va conține puncte de informare electronică, bănci și mobilier stradal confecționat din metal și lemn de cea mai bună calitate.

Aceste materiale vor fi tratate special pentru a face față intemperiilor.

 

Zona centrală

Aceasta va semăna cu o piațetă ce va include majoritatea funcțiilor din parc: foișor, cafenea, locuri de joacă și de odihnă, împreună cu un chioșc de flori.

Zone de odihnă și relaxare

În jurul statuilor existente se va realiza o amenajare alveolară, cu un finisaj natural, pardoseală din îmbrăcaminte permeabilă cu așchii lemnoase, marginită perimetral de plante decorative. Amenajarea pune în  evidență

monumentele și permite accesul oamenilor către acestea în cadrul evenimentelor de comemorare ținute anual în parc.

Zone de jocuri pentru copii

Locul de joacă pentru copii va fi realizat din materiale naturale, pardoseala din îmbrăcăminte permeabila cu așchii lemnoase, dotări din lemn și sfoară, rezistente la condițiile meteo extreme, încadrându-se perfect în atmosfera parcului.

 

Zona de activități sportivă

Poziționarea se va regăsi în zona sudică și va separa parcul de Lunca Crișului. Suprafața va fi de asemenea din tartan turnat. Această zonă este dedicată agrementului.

În plus, pista de biciclete actuală din zona sudică va fi transformată în pistă de alergare, fapt ce va completa spectrul activităților fizice.

Întregul proiect va beneficia de un sistem de iluminat modern, instalații de supraveghere video, panouri informative inteligente, toalete ecologice cu autospalare și cișmele pentru apă potabilă.

Specialiștii TBL Grup contribuie la confortul cetățenilor și dezvoltarea comunităților.

TOP