Modernizarea Parcului Libertății

și amenajări în Lunca Crișului

Proiect cu proiect Construim România!

Specialiștii noștri sunt implicați în prezent în 4 proiecte de revitalizare și reactivare a parcurilor din Municipiul Oradea, implementarea cărora va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor.

În cadrul proiectului de modernizare a Parcului Libertății și amenajărilor din Lunca Crișului, prin intervenții minim invazive, specialiștii TBL Grup au proiectat lucrări de intervenție pentru ameliorarea disfuncționalităților prin stabilirea unor zone care să satisfacă toate necesitățile unui astfel de spațiu.

 

 

 

Zona de acces

Va conține puncte de informare electronică, bănci și mobilier stradal confecționat din metal și lemn de cea mai bună calitate.

Aceste materiale vor fi tratate special pentru a face față intemperiilor.

 

 

 

Zona centrală

Aceasta va semăna cu o piațetă ce va include majoritatea funcțiilor din parc: foișor, cafenea, locuri de joacă și de odihnă, împreună cu un chioșc de flori.

Zone de odihnă și relaxare

De-a lungul arterelor de circulație și într-un format tip alveolă, finisajul pardoserilor pentru această zonă se va realiza din îmbrăcăminte permeabilă cu așchii lemnoase. De asemenea, vor fi prezente bănci dotate cu stații de încărcare pentru dispozitive electronice.

Zone de jocuri pentru copii

Locul de joacă existent se va desființa și a fost propus unul nou, de-a lungul aleii principale. Acesta va beneficia de un covor confecționat din tartan ce este rezistent la condițiile meteo extreme, stabilizează temperatura ambientală și acționează ca un inhibitor împotriva mucegaiului și a dezvoltării bacteriilor.

 

Zona de activități sportivă

Poziționarea se va regăsi în zona sudică și va separa parcul de Lunca Crișului. Suprafața va fi de asemenea din tartan turnat. Această zonă este dedicată agrementului.

În plus, pista de biciclete actuală din zona sudică va fi transformată în pistă de alergare, fapt ce va completa spectrul activităților fizice.

Întregul proiect va beneficia de un sistem de iluminat modern, instalații de supraveghere video, panouri informative inteligente, toalete ecologice cu autospalare și cișmele pentru apă potabilă.

Specialiștii TBL Grup contribuie la confortul cetățenilor și dezvoltarea comunităților.

TOP